Jucării + ceasuri din lemnDespre noi.Termeni și condițiiCum cumpărIstoria jucăriilor
© 2013
Imagine
Titlu- site
0723 567 034  etnousoffice@gmail.com

                         Ne puteți urmării și pe:


TWITER FACEBOOK
Informații despre magazin:  SC ETNOUS SRL, CUI: 18368022
Sediul social: Brașov, str. Independenței, Nr. 17
Punct de Lucru: Bănești, Prahova
Tel:     0723567034
email: etnousoffice@gmail.com 

ANPC
Termeni și condiții
 
Prezentul document, denumit “Termeni și condiții” are rolul de a reglementa activitatea de pe www.lizuc.ro, atât din punct de vedere al vânzătorului, cât și din cel al cumpărătorului. Precizăm că toate cele prezentate în continuare au fost redactate în perfectă conformitate cu legislația din România care vizează buna desfășurare a activităților comerciale și a bunei relații între vânzător și cumpărător. Puteți consulta lista completă a actelor normative în baza cărora a fost constituit acest document în partea finală a acestuia.
Toate produsele comercializate de www.lizuc.ro sunt originale.
  
PRECIZARE
Site-ul www.lizuc.ro este operat de societatea SC. ETNOUS SRL, cu sediu social în str. Independențe, număr, nr 17, Brașov, CUI: 18368022, Reg.Com. J08/304/2006.
Serviciile oferite de www.lizuc.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precădere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanta, HG 448/2005.
Termenii și condițiile prezente în acest document se adresează cumpărătorului și vor face parte din contractul de vânzare-cumpărare a produselor de pe site-ul www.lizuc.ro. Prezentul document specifică și clarifică drepturile și obligațiile vânzătorului (furnizor) și ale cumpărătorului (client, consumator).

DEFINIȚII
Pe parcursul acestui document, termenii redactați cu majuscule vor avea înțelesul de mai jos, în eventualitatea în care nu rezultă altfel din context:
CONTRACT - reprezintă o comandă recepționată și validată de către www.lizuc.ro, prin care www.lizuc.ro este de acord să livreze clientului produse sau servicii, iar clientul se obligă să plătească aceste produse ori servicii
VÂNZĂTOR (Profesioniști)  - este o persoană care oferă produsul consumatorului, în concordanță cu termenii și condițiile contractuale. Poate fi o persoană fizică sau o persoană juridică (societate cormercială), publică sau privată, a cărei activitate comercială intră sub incidența OUG 34/2014
CUMPĂRĂTOR (CLIENT) - conform legislației în vigoare, este persoana care comandă produse de pe site-ul www.lizuc.ro. Comanda acestor produse se va face numai sub incidența prezentului document.
TERMENI ȘI CONDIȚII - conform bunei practici, acest document conține un set de reguli / drepturi și obligații atât pentru vânzător, cât și pentru cumpărător. În momentul în care clientul va demara o comandă, acestuia îi va fi prezentat acest document în vederea studierii celor stipulate și care îl vizează direct în relația cu cel de la care cumpără. În momentul trimiterii comenzii, cumpărătorul confirmă că a luat la cunoștință termenii și condițiile magazinului online www.lizuc.ro și că este de acord cu acestea.
-Consumatorului i se poate solicita să completeze anumite formulare și / sau să încheie anumite contracte la momentul plasării comenzii. Cumpărătorul poate modifica eventualele erori materiale, înainte de plasarea comenzii.
CONȚINUT - termenul poate cuprinde următoarele elemente:
-toate informațiile de pe site-ul www.lizuc.ro care pot fi vizitate, vizualizate sau accesate prin utilizarea unui echipament electronic
-ceea ce conține orice e-mail trimis clienților de către un angajat/colaborator al www.lizuc.ro, prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil
-orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat al www.lizuc.ro consumatorului conform informațiilor de contact.
-detalii despre produsele, serviciile ori tarifele practicate de către www.lizuc.ro într-o anumită perioadă
Conținutul site-ului www.lizuc.ro este supus legilor drepturilor de autor, astfel încât eventuala reproducere a acestuia fără acordul proprietarului este total interzisă, în caz contrar rezervându-ne dreptul de a apela la soluțiile legale.
UTILIZATOR - reprezintă persoana fizică sau juridică ce are sau obține acces la tot ceea ce presupune conținutul site-ului www.lizuc.ro, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție (electronic, telefonic, etc).
 
ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI
Propunerea unui contract de vânzare-cumpărare se află pe fiecare pagină de prezentare a produselor de pe www.lizuc.ro. Contractul se va face prin trimiterea comenzii de către cumpărător și prin primirea comenzii de către vânzător. Acesta din urmă va confirma imediat clientului primirea comenzii printr-un e-mail informativ la adresa specificată în completarea contractului.
Fiecare comandă trimisă cumpărătorului este considerată obligatorie. Pentru ca o comandă electronică să fie validă este necesară completarea tuturor datelor din formularul de comandă de pe www.lizuc.ro.
Contractul încheiat (inclusiv prețul convenit pentru achiziționarea unui/unor produse) pot fi modificate numai în baza unui acord dintre cele două părți sau doar invocând motive legale.
Momentul încheierii contractului la distanță îl constituie momentul confirmării, de către SC Etnous SRL a acceptării comenzii transmise de cumpărător.
Cumpărătorul este de acord cu folosirea comunicării la distanță în timpul derulării contractului de vânzare-cumpărare. Costurile suportate de către client atunci când se utilizează mijloace de comunicare la distanță referitoare la încheierea sau derularea unui contract (acces la internet, tarife telefonice) vor fi suportate de către cumpărător, deoarece acestea nu sunt incluse în prețurile standard.
Locul de livrare a produselor este adresa indicată de către cumpărător în comanda făcută. Pentru a putea onora comenzile clienților noștri și pentru a oferi serviciile la standardul dorit, este nevoie de acordul utilizatorului pentru completarea următoarelor informații:
-Nume
-Adresa de livrare
-E-mail
-Tel.
Datele vor fi păstrate până când utilizatorul va solicita eliminarea acestora din baza noastră de date.
 
RECLAMAȚIE, GARANȚIE ȘI DENUNȚAREA CONTRACTULUI
Conform reglementărilor legale, cumpărătorul are dreptul de a denunța contractul încheiat în termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice, necondiționat, de la primirea produselor, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere, în cazul în care observă diferențe între cele stipulate în contract și produsul livrat. Costul este suportat de cumpărător. Această perioadă se calculează din ziua în care a fost livrat ultimul produs al comenzii.
Denunțarea contractului trebuie trimisă vânzătorului în timpul menționat în paragraful anterior. Produsele returnate trebuie trimise sub forma completă, nedeteriorate și pe cât posibil în ambalajul original. Costurile cu transportul vor fi suportate de către cumpărător. Condițiile de garanție, denunțarea contractului, reclamația și aplicarea legii pentru responsabilitatea defectului le puteți găsi parcurgând în continuare acest document.

ANULAREA COMENZII, DENUNȚAREA CONTRACTULUI
În cazul în care clientul decide să anuleze comanda, este obligatoriu ca acesta să informeze imediat vânzătorul (furnizorul) fie în scris, pe e-mail sau telefonic, înainte de a trimite produsul înapoi. În acest caz, comanda este anulată fără taxă.
Condiții de returnare a produsului:
-www.lizuc.ro acceptă returnarea produselor care au fost folosite.
-nu se acceptă pentru returnare produsele purtate sau care prezintă modificări fizice (fisuri, corodări, decolorări, deformări, ruperi, zgârieturi, desprinderi, etc.
Denunțarea contractului:
-În cazul denunțării contractului, vânzătorul va returna cumpărătorului suma primită în timp de 14 zile calendaristice de la denunțarea contractului
-vânzătorul are dreptul de a returna produsele oferite cumpărătorului, atunci când acesta este de acord și nu se creează alte costuri
-în cazul în care cumpărătorul se retrage din contract, vânzătorul nu este obligat să restituie fondurile primite de la cumpărător înainte de a primi produsele returnate sau înainte de a se dovedi că acestea au fost trimise către vânzător
-în cazul denunțării unui contract, cumpărătorul va suporta costurile de returnare ale produselor
-pentru a respecta termenul limită de retragere este suficient să trimiteți intenția dumneavoastră privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere (14 zile calendaristice)
 
Model de formular de retragere
Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriti să vă retrageti din contract.
 
Catre SC Etnous SRL,

Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse: ............
 
Comandate la data ............ / primite la data ............
 
Numele consumatorului ............
 
Adresa consumatorului ............
 
Data ............
 
Semnatura (numai in cazul notificarii pe hartie) ............
 
Potrivit articolului 9, Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesionistii, "consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract în afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14."
Potrivit articolului 13 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014
Profesionistul (S.C. Etnous S.R.L.) ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fară intârziere nejustificata si, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu art. 11.
Profesionistul ramburseaza sumele mentionate  folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina consumatorului plata de comisioane in urma rambursarii."
Obligatiile consumatorului în cazul retragerii, conform articolului 14 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014
 Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care profesionistul accepta sa suporte acele costuri sau in care profesionistul nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de consumator. [...]
 
Nu se acceptă pentru retur produse care prezintă urme de uzură sau consum, produse personalizate conform cerintelor clientului, produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, socuri.
-adresa la care trebuie să returnați produsele comandate este:
 SC Etnous SRL, Punct de Lucru, -com. Bănești, str. Din-Jos, Nr. 312A, tel. 0723567034.
-Puteți returna coletul prin orice metodă, dar pentru siguranța livrării coletului la această adresă, noi vă recomandăm cu încredere să apelați la serviciile de curierat.

In caz de litigii, recomandăm utilizarea platformei SOL (platforma de soluționare on-line a litigiilor), utilizată la nivel UE.
 
SOLUȚIONAREA COMENZII
După înregistrarea comenzii veți primi prin e-mail un răspuns de confirmare. De regulă, comenzile primite până în ora 16:00 sunt procesate în aceeași zi sau în următoarea zi lucrătoare. În general, produsele comandate sunt livrate în termen de 2-3 zile lucrătoare.
Cele scrise anterior sunt valabile pentru produsele care sunt pe stoc. În mod excepțional, perioada de livrare se poate prelungi.
 
LIVRARE ȘI PLATĂ
Produsele comandate de pe site-ul www.lizuc.ro sunt livrate clienților prin serviciile de curierat rapid puse la dispoziție de Fan Courier în termen de 2-3 zile lucrătoare. În cazul în care nu sunteți disponibil pentru livrare, veți primi o notificare. Dacă livrarea nu se efectuează în termenul estimat, vă rugăm să ne contactați pentru urgentarea livrării.
În cazul în care agentul de curierat nu vă găsește la domiciliu, este obligat să vă contacteze telefonic. Dacă nu veți putea fi contactat, coletul se va întoarce în centrul de livrare, urmând a fi stabilit un nou termen pentru expediere.
Vă rugăm să luați în considerare faptul că sâmbăta, duminica și sărbătorile legale, firmele de transport/ logistică nu lucrează.
Taxa de transport se plătește curierului-Fan Courier la livrarea produsului. Acesta va elibera o chitanță.
 
 CONDIȚII DE PLATA
-În numerar, la livrare - metodă de plată preferată de către majoritatea cumpărătorilor noștri. Se va face către agentul de curierat în momentul când vă este livrat coletul.
-Transfer bancar - după primirea comenzii veți primi numărul de cont și detaliile necesare printr-un e-mail pentru a putea efectua plata în avans în contul nostru deschis la Banca Raiffeisen Bank. Este important sa specificați numărul comenzii pentru a atribui corect plata pentru comanda dumneavoastră. La livrarea produsului veți primi și chitanța aferentă. Acest tip de tranzacție poate întârzia livrarea comenzii cu cel puțin 3 zile lucrătoare.
 
PREȚURI ȘI VALABILITATEA OFERTEI
Imaginile afișate pe site-ul www.lizuc.ro au caracter informativ.
 Livrarea se efectuează întotdeauna împreună cu factura corespunzătoare. Dacă aveți produse comandate, preţul este în concordanta cu cel care aţi comandat produsele, indiferent dacă acesta va suporta schimbări ulterioare. Cumpărătorul are posibilitatea de a afla valabilitatea comenzii și prețul acesteia înainte de a plasa comanda.
Prețurile afișate sunt finale și la ele nu se mai adaugă TVA.
Costurile de expediere și ambalare sunt suportate de către cumpărător în conformitate cu metoda aleasă la comandarea produselor.
 
PERIOADA DE GARANȚIE
Garantia de conformitate
Toate produsele beneficiaza, prin lege, de garantia de conformitate care reprezintă perioada legală de 2 ani în care consumatorului i se aduce produsul la conformitate în mod gratuit. Conformitatea se referă la caracteristicile produsului oferite consumatorului prin publicitatea aferentă facută de vânzator/producator.
 
In cadrul termenului de garantie de conformitate producatorul repara, înlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, conform LG449/2003, Art.11, Alineat 2. 
Perioada de timp stabilita de remediere a reparatiei nu poate depasi 14 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului.
Conform OG21/1992 vanzatorul este obligat sa-i furnizeze consumatorului: certificat de garantie (doar pentru produsele de folosinta indelungata), manual de instructiuni/utilizare.
Garanţia nu se va aplica în următoarele cazuri:
-produsele au fost afectate printr-o manipulare și folosire neadecvată.
-produsele au fost afectate din cauza unui element natural (soare, apă, cutremur, etc)
-uzura de zi cu zi a afectat vizibil produsele.
 
 
RECLAMAȚII ȘI VALABILITATE
În cazul în care, în timpul perioadei de garanție, apare un defect, cumpărătorul are dreptul, să ceară repararea sau schimbarea produsului.
Vânzătorul va comunica clientului termenul și modalitatea de procesare a sesizării, inclusiv confirmarea reparațiilor necesare și durata acestora ori, dacă este cazul, motivarea în scris a refuzului de a da curs solicitării.
Cumpărătorul poate face sesizarea la următoarele:
-etnousoffice@gmail.com sau la nr. de telefon: 0723567034
Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea sesizării.
 
SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Considerăm că asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal, ca fiind de o importanță deosebită, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul României.

Toate datele personale pe care ni le comunicați pe email privind adresa de livrare, nu sunt stocate pe site deoarece nu folosim coș de cumpărături și nici logare pe site. 

Aceste date sunt necesare curierului poștal, ca în cazul oricărei trimiteri prin poștă pentru efectuarea livrării, după care aceste date se șterg .
Deci datele personale ale cumpărătorilor nu sunt stocate pe site-ul www.lizuc.ro și nici nu sunt transmise unor terți.
Cookie-urile nu sunt folosite în scop de marketing. Incazul nostru ele sunt folosite  pentru:
- a îmbunătăți securitatea accesului.
- a îmbunătăți performanța și a vă furniza un serviciu cât mai bun.
 
Drepturi de autor
Toate informațiile prezentate pe www.lizuc.ro reprezintă proprietatea Etnous Folosirea acestor informații fără acordul SC Etnous SRL, se pedepsește conform legilor in vigoare.
 
CONVENȚIE FINALIZATĂ
Cele specificate în documentul de față, sub titulatura de “Termeni și condiții” sunt valabile de la data de 2 mai 2020 și sunt menţionate pe site-ul Furnizorului www.lizuc.ro, din ziua în care este trimisă comanda, în formă electronică, către cumpărător. Prin trimiterea comenzii în forma electronică, cumpărătorul este de acord cu conţinutul, termenii şi condiţiile  sistemului de furnizare, menţionate pe site-ul www.lizuc.ro,  valabil din ziua în care este trimisă comanda, inclusiv acordul privind prețurile convenționale. De asemenea, acesta este de acord cu transmiterea  comunicărilor în scop comercial. Acordul de a transmite comunicări comerciale, poate fi retras oricând.
 
FORȚA MAJORĂ
Forța majoră este definită în articolul 1351 din Codul Civil ca fiind „orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil”. De asemenea, aceasta este amintită și în Codul Muncii, în contextul răspunderii juridice, în articolul 247, reprezentând una dintre situațiile în care angajatorul nu poate aplica sancțiuni disciplinare angajaților.
Niciuna dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor contractuale la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial, dacă a intervenit un eveniment imprevizibil în afara controlului părților.

 ACTE NORMATIVE
- Legea Nr. 8/1996 privind drepturile de autor
- Legea Nr. 365/2002 privind comerțul electronic
- Legea Nr. 84/1998 în ceea ce privește mărcile și indicațiile geografice
- Legea Nr. 193/2000 ce are în vedere clauzele abuzive încheiate între comercianți și consumatori
- Legea Nr. 449/2003 în legătură cu vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora
- Hotărârea de Guvern Nr. 1308 din 20/11/2002 pentru aprobarea Normelor Metodologice întru aplicarea Legii Nr. 365/2002 privind comerțul electronic
-Ordonanța Nr. 21/1992 ce reglementează protecția consumatorilor
- Legea Nr. 363/2007 privind armonizarea reglementărilor naționale cu legislația europeană
- Ordonanța de Urgență 34/2014 ce stipulează drepturile consumatorilor în relația cu profesioniștii