Jucării + JocuriJocuriAvantaj jucării lemnDespre noi
„Lăsaţi copilul să vadă, să audă, să descopere, să cadă, să se ridice şi să se înşele.”       
                                           (Johann Heinrich Pestalozzi)
Titlu- site
0723 567 034  etnousoffice@gmail.com

                         Ne puteți urmării și pe:
TWITER FACEBOOK GOOGLE
Informații despre magazin:  SC ETNOUS SRL, CUI: 18368022
Sediul social: Brașov, str. Independenței, Nr. 17
Punct de Lucru: Bănești, Prahova
Tel:     0723567034
email: etnousoffice@gmail.com 

ANPC

Cercetătorii au constatat că unele bacterii cum ar fi E.coli, supraviețuiesc mai mult pe o suprafață din plastic decât pe cea din lemn, aceasta din urmă absorbind mai rapid umezeala decât suprafața din material plastic (este știut că E.coli are nevoie de un mediu umed).
La rândul lor taninurile din lemn oferă și ele o protecție antibacteriană (taninul face parte din familia polifenolilor care sunt recunoscuți pentru acțiunea antioxidantă, antiinflamatoare, antibacteriană și  antitumorală).
Copii sunt foarte sensibili la contactul cu o serie de substanțe chimice componente ale jucăriilor din plastic, mai ales atunci cânt le introduc în gură.
Iată  câteva dintre aceste substanțe, conținute de unele jucării din plastic:  Bisfenolul A sau BPA. Polimerii cu bisfenol A, se utilizează la fabricarea unor produse printre care și unele jucării Non-UE din plastic. În UE acest compus a fost limitat la 0.1 mg/l, în cazul jucăriile ce pot fi introduse în gură de copii.

Bisfenolul A, dereglează sistemul endocrin (perturbă glanda tiroidă şi are efect estrogenizant). De asemenea, acest compus afectează sistemul nervos central (creierul), mai ales la copii.

Ftalații, sunt un grup de substanțe chimice, folosite la unele jucării, în scopul de a le face mai moi la atingere. Copiii expuşi ftalaților conţinuți de jucăriile din plastic, au o predispoziţie crescută de a dezvolta tulburări cognitive şi de comportament, cum este ADHD.Plumbul, se poate găsi în unele jucării vopsite. În cazul jucăriilor Non-UE, cantitatea de plumb aflată în vopseluri poate fi în unele cazuri de peste 1000 mai mare decât prevăd normele UE.
Plumbul poate deteriora ireversibil IQ - ul copiilor cât și dezvoltarea  lor cognitivă.


copil cu jucarie în gură