Jucării + ceasuri din lemnDespre noi.Termeni și condițiiCum cumpărIstoria jucăriilor
© 2013
Imagine
Titlu- site
0723 567 034  etnousoffice@gmail.com

                         Ne puteți urmării și pe:


TWITER FACEBOOK
Informații despre magazin:  SC ETNOUS SRL, CUI: 18368022
Sediul social: Brașov, str. Independenței, Nr. 17
Punct de Lucru: Bănești, Prahova
Tel:     0723567034
email: etnousoffice@gmail.com 

ANPC
Căruciorul din argilă găsit la Mohenjo-Daro, era o jucărie mai sofisticată pentru perioada antică în Valea Indusului.
Leagăn, figurină din teracotă, din Minoan, perioada 1600-1450 î.H.
Jucăria de mai sus a aparținut probabil unui copil instărit, deoarece la acea vreme un obiect din metal prelucrat era mult mai scump decât unul din lemn. Căluțul este dintr-un aliaj pe bază de Fe, pe când roțile sunt dintr-un material gen alamă, care asigură o buna alunecare pe axul din metal. Analizând modul de lăgărire al roților, constatăm că meseriași acelor vremuri știau că lagărul trebuie să aibă o lungime de aproximativ de trei ori diametrul axului.
Putem spune că jucăriile (exceptând pe cele cu motorașe și automatizări), nu au suferit schimbări spectaculoase  în ultimii două mii de ani.
În multe din picturile vechi găsim jucării asemănătoare celor de azi.
Istoria jucăriilor și a jocurilor -Generalități

 Originea cuvântului jucărie este necunoscută, dar se crede că acest cuvânt a fost folosit pentru prima dată în sec. al XIV-lea. Cele mai vechi jucării descoperite până acum, aparțin perioadei (3010-1500 î.Hr.) și au fost găsite cu ocazia excavărilor efectuate pe valea Indusului. 
Cele mai vechi jucării sunt făcute din materiale găsite în natură, precum roci, bețe și argilă . Cu mii de ani în urmă, copiii egipteni se jucau cu păpușile care aveau peruci și membre mobile care erau confecționate din piatră, ceară sau lemn. În Grecia Antică și Roma Antică, copiii se jucau cu păpuși din ceară sau teracotă, bețe, arcuri și săgeți. Când copiii greci, în special fetele, ajungeau la maturitate, ele jertfeau zeilor, jucăriile copilăriei lor. În ajunul nunții lor, fetele tinere în jur de paisprezece ani își ofereau păpușile într-un templu ca un rit de trecere la vârsta adultă.
Cel mai vechi puzzle mecanic cunoscut provine din Grecia și a apărut în secolul al III-lea î.Hr. Jocul a constat dintr-un pătrat împărțit în 14 părți, iar scopul a fost de a crea diferite forme din aceste piese. În Iran, „puzzle” ca joc, exista încă din secolul al XVII-lea (î.Hr.).
Jocuri și jucării din diverse epoci ale istoriei.
Hounds and Jackals-un joc din Egiptul antic Joc din perioada civilizației Sumeriene -  2600 I. Hr.
Joc  și model de car din perioada civilizației Sumeriene
 - 2600 I. Hr.
Jucărie din Grecia antică
Cal pe roți (jucărie), găsit într-un mormânt din Grecia antică,  perioada 950-900 î.Hr. Kerameikos Muzeul Arheologic, Atena)
Fetiță cu păpușă - Lucas Cranach -1530
  • Fetiță cu păpușă -
Lucas Cranach -1530
Car-Jucarie din perioada Sumeriana Model de car sumerian Caluț jucărie din Egiptul antic, după perioada romana Leagăn- figurină din teracotă Jucarie - valea Indusului
google-site-verification: google624cddf28e4e6eb0.html