Jucării + JocuriJocuriAvantaj jucării lemnCărtiDespre noi
„Lăsaţi copilul să vadă, să audă, să descopere, să cadă, să se ridice şi să se înşele.”       
                                                                            (Johann Heinrich Pestalozzi)
Titlu- site
0723 567 034  etnousoffice@gmail.com

                         Ne puteți urmării și pe:
TWITER FACEBOOK GOOGLE
Informații despre magazin:  SC ETNOUS SRL, CUI: 18368022
Sediul social: Brașov, str. Independenței, Nr. 17
Punct de Lucru: Bănești, Prahova
Tel:     0723567034
email: etnousoffice@gmail.com 

ANPC
     Părinții sunt puși adesea să aleagă între o jucărie din lemn, ceva mai scumpă și una din plastic, mai ieftină și mai viu colorată. Dacă jucăriile din lemn sunt confecționate din materiale naturale, rezultate în urma unor procese îndelungate și echilibrate ce au loc în lumea vie, jucăriile din plastic sunt rezultatul unor procese industriale, toate bazate pe molecula de etilenă. Mai multe despre jucăriile din mase plastice găsiți aici...
 Lemnul românesc este apreciat  de specialiști, datorită structurii și compoziției sale. De exemplu în cazul stejarului, acesta se remarcă printr-o fibră compactă și un conținut variat de taninuri, rășini și săruri minerale. Încă din sec. XVIII, stejarul românesc era căutat de fabricanții de butoaie din Franța. Nu există lemn de mai bună calitate decât cel din Principatele Române, declara pe la 1840, consulul francez  Adolphe Billecocq.
  Jucăriile tradiționale din lemn încorporează în ele munca fizică și cea de creație a meșteșugarilor care le-au produs, fiecare jucărie în parte avânt personalitatea ei, spre deosebire de cele din plastic care sunt identice, deoarece sunt rezultatul unor procese de automatizare.
Jucăriile din lemn au și o valoare sentimentală, multe dintre ele fiind transmise de la o generație la alta.
O jucărie din lemn aduce liniștea în jurul copiilor, încurajându-i să gândească, să-și imagineze diferite scenarii în rezolvarea problemelor ce apar în timpul jocului, fără să fie perturbați de claxoane, lumini, sau de zgomotul unor alarme ca în cazul altor jucării.

Texturile naturale ale lemnului, stimulează simțurile copilului, provocându-l să exploreze cu mai multă atenție materialul ce vine din lumea reală a mediului înconjurător.
Folosirea jucăriilor din lemn în procesul de învățare, contribuie la construirea unei gândiri laterale robuste (gândire  care te ajută să ieși din tiparele obișnuite, schimbându-ți percepția asupra unor lucruri și  concepte deja existente – Edward de Bono)
Curățarea jucăriilor din lemn.
-cel mai simplu mod este să folosiți o cârpă ușor umezită atât pentru jucăriile vopsite cât și pentru cele nevopsite. În cazul celor din urmă, la final mai facem o ștergere cu o cârpă uscată.
-pentru o curățare mai profundă putem prepara o soluție de apă cu oțet  sau o soluție de apă cu săpun.
Jucăriile din lemn nu trebuie spălate cu apă din abundență și nici scufundate în apă.
google-site-verification: google624cddf28e4e6eb0.html